You've strumbled to my wishland. you can wish anything here+Follow me or go Home ?
//WishLand

Author Story Linkies Contact
Teghobeck Titiwangsa
Friday, May 30, 2014 | 12:07 AM | 0 comments

Ini gambar2 kenangan time ktrg pegi Tasik Titiwangsa . Program 1 Malaysia tak silap . Malas nk setory aku just post gambar (: Hav a look !

bersama topi free 

gambar ni semad

taiko tudung putih hitam

sangattttt sukaaaa gamba niiiii !

me and najwaaaa izatiiiiiii

Ya mostly banyak gambar MG harhar . :p k tu jea kbye 
Exam Week
Wednesday, May 28, 2014 | 6:54 PM | 0 comments

Hellooooooo woo dah lame tak update . Exam pun dh lepas . Oh yes jadi f3 sgt memenatkan . kelas tambahan je keje . Alhamdulillah result aku ok . exam awal tahun aku dpt 5A 3B 2C and dpt no 28 atau 29 dalam batch . time tu org dlm musolla , aku msk nak cari hanie tetibe nampak hanis tgh isi nama2 untuk markah ibnu . aku curi2 tgk hehe . anddddd aku cari nama aku haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dapat 77.60% je -..- . aku tgk org lain , 74 banyak fuhh lega . keluar musolla borak2 pastu org asyik duk cite kedudukan dlm batch . aku cam mana korang tau nie , ''pegi tgk kt hanis'' . Owh :o ade kedudukan rupanya . aku tgk aku punye start from no 1 tgk sampai bawah tadaaaaa name aku no 28 ke 29 tak silap . aku potong banyak budak Ali . Alhamdulillah impian aku nk ptg org tu tercapai jugak akhirnyaa :B Tapi tgk result ppt kali ni cam lain mcm je . drop ahh jugak , so aku bgtau mak aku get ready awal2 and jgn terkejut dgn result tu nanti hmmph . So aku berharap sgt trial aku dpt kejar balik . atleast nak 7A . 5A 3B , 2B/3B tu 78 . geram betul . takpe kita belajar kerana allah . Kalau kite berusaha inshaAllah Allah bantu . skrg dh cuti 2 minggu . eksaitedddd nokk ! haha k selamat bercuti :))
Resipi Pavlova :)
Sunday, June 2, 2013 | 8:52 PM | 0 comments
 
 Good Morning ! :D

 Mesti ramai kan yg pernah rasa dessert yg msm manis nie ? Or not :x hehe . Aku nak sgt try buat , tunggu masa jea .. Hehe . Bahan2 die mudah jea . Takperlu belanja besar . Bende ni kat kedai agk jrg jumpe . Tapi certain cafe / bakery ada jual . I suggest buat sendiri than beli kt luar sbb mahal . Jom Usha cara nak buad pavlova :D !

Bahan II

4 Putih Telur
175g Caster Sugar
1 sudu kecil cuka masakan
1 sudu kecil tepung jagung
 
Hiasan

Whip cream 250g
Strawberry / Blueberry / Kiwi ( Anything sour )
 
CARA II

Oven
1. Pre-heat oven pada suhu 170 darjah celcius

Meringue
1. Dengan menggunakan mixer, pukul 4 putih telur sehingga berbuih (foamy)
2. Masukkan castor sugar sedikit demi sedikit, dan increase the speed.
3. Semasa masukkan caster sugar, masukkan sekali cuka masakan dan tepung jagung.
4. Pukul sehingga menjadi berkilat dan *bertanduk
* Bertanduk : Apabila kita terbalikkan meringue, ia tidak jatuh daripada bekas mixer
5. Place the baking paper on top of a baking tray (Use only baking paper, do not use any container or mould)
6. Spread the meringue in a circle shape.
7. Bakar selama 30 hingga 40 minit.
8. Apabila sudah masak, bukak pintu oven sedikit dan biarkan ia dalam oven seketika.
Hiasan
1. Dengan menggunakan mixer, pukul whip cream
2. Hias dengan strawberry atau apa-apa buah yang masam.
 
Maka , terhasillah :
 
 sedapp kan ?! :o heee

Credit to : Kak FatinLiyana from Bloggie :3
Kawan lama vs Kawan baru
Monday, March 25, 2013 | 10:01 AM | 0 comments
 12:45 mid (:

Hello , hello , hello . *menguap . Eishh , dah desperate nk buad post hee ~
Kawan lama .. krg rindu tak kat diorg .. ? Tipula kalau takkan ? Tapi bagi aku lain citer ~ Jujur la aku tak rase ape2 pun . Heehe but aku manusia oke ._. . Ini semua sbb pindah skolah . Darjah 1-4 Sk Convent 1 Bukit Nanas . Darjah 5-6 Sk Wangsa Maju Sek2 . Kalau cemni , mmg la tak rase lame and rapat ngan kawan2 . TAPI yg skwm2 tu rindu la sbb time tu dah agak besar and last year kat skolah kann  ? :)) Ummm , but thats is not enough  . Kenapa kawan mdh lupe kat kawan dia ek ? Sedih kott ~ Adela srg kawan skwm2 aku ni .. dia perempuan :) Lawa .. tak bertudung ? .. dia pindah skolah 1st aku tapi 'version' SMK lhaa .. Entah lerr , semenjak dia pindah , dia orang yg paling tak rapat ngan kitorang semuaa .. Die unfriend , unfollow , lost contact n blabla lahh .. Pastu best friend aku kat cbn dulu yang skrg ni rapat ngan die pun UNFOLLOW aku . Without REASON . Takpelahh , aku takkesah pun . Takkan nk pakse die lakk ._. Terserlah kebatakkan nnti :P LoL . Aku lagi syang kat kawan baru kat SMK Agama KL . Batch 25th yang awesomeeee .. Walaupundah 1 thun lebih kenal tapi rase macam dah kenal lamaa . Serious ! Mungkin sebab kitroang tinggal 1 bumbung . Setiap masa tgk muka sama . Macam adik beradik dahh ~ lepak kat dorm sama2 ... makan sama2 .. mandi sama2 <-- oke ini takk xD .. Ukhuwah filllah till jannah inyaallah .

kbye , thanks for usha-ing x]
Problem Much ?
Saturday, March 23, 2013 | 11:35 PM | 0 comments
 
 Saaayaangg Saaamaaa Generasiiii DuaaaLimaaaa <3

Semalam aku kluar gi makan .. Balik2 check group kecoh pasal perkataan '' TWOFIVE '' . Ye , pehal ngan TWOFIVE ?

tettt*
sorry , mls nk crop . Kopi pasta teruss ~

Pasal nielaa .. Huk Alorhh .. Kitorg bukan pakai sangat pun TWOFIVE . Jarang kott . Lagipun , kite satu sekolah , knpe nak gdh psl bende kecikk .. Kate nk close story . Mkin kecoh aderla . Waduhh , tension laa x| Untuk bro kt gambar tu and srg lagi sis yg ckp bende sama kt twitter , ktrg mintak maaf sgt2 la disebabkan hnye guna TWOFIVE . Takde niat pun nak tiru . Matching ke tak matching pun , non of your prob .Kat dunia ni belambakk lagi gune . Bukan smkakl je yg gune TWOFOUR + TWOFIVE . So , were sorry . Lagipunn , thn nie krg PMR .. takbaik gaduh2 .. nnti tak berkat . Jgn gaduh lagi . itu hak kami :)

GOODLUCK PMR '13 TWOFOUR :]
Moustache Girl ;)
Monday, February 11, 2013 | 1:46 AM | 0 comments
 

Annyeonghaesayo ! <-- TYPO . biojerlaa ~
Yeyy , dah lama tak update blog . Berdebu xD *merepekkmerepekk o_o
Arini taknak bnyk cite , nk perkenalkan MG sahaje :) Mereka ini kawan baik saya . Plg rapat + dipercayai ~

1. Najwa Izati 
 senyuman mu buat ku tertawan --' lol haha

2. Farahin Jaafar aka Farra Evans

plg selamber among us . Lawaaa

3. Fasihah Nadhrah

mcm org jepun dah . tapi kelateyy ~

4. Ainin Soffiya

kecikk n comel . kechik's xD

5. Firzana Redza

comel gilerr kann ?!! lolololipop :P

6. Rawaidatul Alifah

Fewittt :p

7. Nadhirah Roslan 

pandai buad gaya itulah Nadh xD

So , itulah mereka <3 Kalau krg bace nie , kte harap krg takkan putuskan ukhuwah nie sampai bile2 . Kte sgt2 sayang krg :') krg teman sejati kitaaaa ... No more gaduh2 k ? Ukhuwah fillah abadan abada . Sorry pendek sangat . lenkali k .

xoxo , Alisyaaaaa , aliasyafi
Pindah Dorm ?!
Wednesday, December 19, 2012 | 10:40 PM | 0 comments
Assalamualaikum ! 

Heee .. wuuuu .. *menangis , . Yela ! menangis ... spe yang tak suke nak pindah dorm . Ishhh .. kenapalaa ustaz kam t'gamak buad ktrg cemni , L0l . Tahun depan , aku dapat dorm Tolerasi . Elok2 dorm Nekad kene pindah dorm Toleransi . Ke'bengong'an apakah ? . Dahla dorm T hujung sekali , aras 3 ngan dkt ngan tangki air yang ' scaryyyyyy ' tuuu .. Hishhh , dugaan2 .. Tapi yang menyedihkan , aku terpisah dgn kakak2 n kawan sedorm . F5 - Kak Anis , Kak Mursyidah and Kak Ainaa . F4 - Kak Mus , Kak putri Yuana . F3 - Kak siti , kak syikin , kak ely and kak nazira , F2 - Kak adriana , kak huda , kak khaled and kak athirah . Last but not least , kawan baik yang tlh menemani aku sepanjang 1 tahun menetap di arsama F1 - Soffiya , farhanah and Adilah . Ya allah .. :'( . Aku sayang sgt2 dorm Nekad . Dorm yang tak pernah kene terkotor , kedudukannya strategik sbb agak tgh2 , koridor bersih , tandas ok . Banyak kenangan ktrg kat dorm tuu . Atleast kalau f5  dah tinggalkan ktrg pon ktrg still tak sedih sgt sebab dorm tuu , bnyk kakak2 f5 tinggalkan kenangan contohnya kak mursyidah .. die yg cat dorm tu ;') . Alorrhh .. tension doe . -,-' . Kenapaaaaaaaaaaaaaaaa ?!

Once A Nekad , Forever Nekadians now in memory . Toleransi , please be nice to me ;)
Tapi Nekad ttp dihatiku <3

Ty c: